Invitasjon til å delta i The Powell Opera under Ultimafestivalen

Ultimafestivalen og Forlaget Attåt inviterer deg til å delta i koret som skal framføre Franck Leibovicis Powell opera – a mini opera for non-musicians på Internasjonalen på valgdagen, mandag 14. september kl 18.00.

Operakoret skal bestå av 25 til 50 personer. Det kreves ingen sangteknikk for å være med, og man behøver ikke kunne noe om tradisjonelle partiturer. Notasjonssystemet tillater at hvem som helst kan lese og synge det.

Librettoen i Powell opera består av fragmenter fra talen Colin Powell holdt i FN februar 2003 for å bevise at Irak var i besittelse av masseødeleggelsesvåpen. Uten å ta stilling gjengir den musikalske komposisjonen de logiske hovedelementene i Powells opptreden. Rammen for prosjektet er syklusen «Low intensity conflicts», som Leibovici har arbeidet med siden 2000. Syklusen består av bøker, lysbildeframvisninger og installasjoner. Én del av syklusen er en miniopera for uskolerte sangere, hvor Powell opera er overturen. Hver sekvens av minioperaen har til hensikt å beskrive et aspekt av lavintensitetskonfliktene.

Musikalsk stammer prosjektet fra tradisjonen etter Cornelius Cardews ”scratch orchestra”: musikkstykker som skulle fremføres av uskolerte musikere. Her brukes dette som et redskap til å integrere publikummet i operaeframføringen og til å skape et kollektivt kunstverk som produserer nye former for kunnskap.

NB. I tillegg til selve framføringen må du regne med tre øvinger á ca to timer helgen 11­.-13. september.

Påmelding: paalbjelke[at]gmail.com eller info[at]ultima.no

Advertisements

~ by forlagetattat on August 10, 2009.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: