# 22 G=T=B=R=G: Ett tunt underlag

22_GTBRGEn bok om Göteborg. Det vil si: en bok om og med språket som snakkes i Göteborg og Gøteborg slik det snakkes om andre steder:

“I begynnelsen var saltkoncentrationen trettiofem gram per liter.Människan levde i vattnet i ungefär sextiotusen år. Sedan kom färjorna. Sedan kom fiskmåsen. Sedan klev människan upp. Vid Stena Danmarksterminal stod hon och såg på jorden. Det här är jorden, tänkte hon. Det här är Masthugget. Där borta ligger Järntorget. Det är ungefär som jag har tänkt mig. // Jag är så glad att jag är göteborgare. Det är det finaste man kan vara. / Och jag är det.”

Fra Lars Mikael Raattamaas etterord:

jag tänker på klichéer. jodå. jag tänker på klichéer och stereotyper. JAG VILL INTE BLI PLACERAD I ETT FACK! nähä? var vill du vara placerad då? INGENSTANS! ingenstans? TJOHO! det är inte så många gator i den här stan men den heter G=T=B=R=G. det har INGENTING med resor att gära! klichéer då? stereotyper? STOPPA NER I FACK! ett tunt underlag är en turistbroschyr. till vart då? GISSA!

G=T=B=R=G består av Linn Hansén, Athena Farrokhzad og Kristofer Folkhammar. Kollektivet har opptrådt i en rekke ulike sammenhenger de siste årene, hovedsakelig i Göteborg. Ett tunt underlag er G=T=B=R=Gs bokdebut.

Med etterord av Lars Mikael Raattamaa.
48 sider, 300 eksemplarer.
I salg fra 10. april 2009.
Pris: 100 NKR.
ISBN:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: